Από την αρχαιότητα, αποτελεί το ιδανικό άθλημα για τους άντρες! Σήμερα, ασχολούνται με αυτό και οι γυναίκες!Με τη διαρκή κίνηση χεριών και ποδιών, γυμνάζει όλο το σώμα,συμβάλλει στην καύση του λίπους και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση!Ρυθμίζει μοναδικά το συντονισμό των άνω άκρων με τα κάτω άκρακαι του χεριού με το μάτι! Προσφέρει τεράστια ψυχολογική αποσυμπίεση!Και το πιο σημαντικό: Με τις τεχνικές στο σάκο και τη σκιαμαχία,κάποιος μπορεί να έχει όλα τα οφέλη από την προπόνηση της Πυγμαχίας,χωρίς να είναι απαραίτητο να μπει στο ρινγκ!
Intensity
Medium & Heigh
Feel
Empowered
Maximize
Cardio Stamina
GROUP
Time
60 min
Dates
Mon, Tue, Wed, Fri, Sat

Class Benefits

Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύεται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (δηλαδή χαμηλότερα από τος γοφούς), στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα. Κατατάσσεται στις πολεμικές τέχνες.

Ο πρώτος γνωστός πρωταθλητής σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ο Άγγλος Τζων Μπράουτον κι αυτός είναι που εφάρμοσε τους κανονισμούς του αθλήματος. Μετά, το αγώνισμα μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου και διαδόθηκε πολύ. Με αυτό πιο πολύ ασχολήθηκαν οι μαύροι της χώρας αυτής, που ανάδειξαν κατά καιρούς πολλά αστέρια της πυγμαχίας όπως τον Μοχάμεντ Άλι και τον Μάικ Τάισον. Την Ελλάδα στην επαγγελματική πυγμαχία στις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο Μιχάλης Αρναούτης στην κατηγορία ελαφρών βαρών (κάτοχος του τίτλου WBO-NABO). Το αμερικάνικο κανάλι μετάδοσης αθλημάτων, ESPN, έχει κατατάξει την πυγμαχία ως το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο.

Η πυγμαχία ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων, που πρώτοι απ’ ό,τι φαίνεται την καθιέρωσαν και που διεξαγόταν σε κάθε Ολυμπιακό αγώνα.